Novinky 2024

Koukám, že jsem posledního půl roku na tenhle web prděl a místo toho shitpostoval všechny možný i nemožný socky. Jasně, bylo to zajímavý období, ale všechno jednou musí skončit. Popravdě, ještě teďka mám z toho kocovinu. Navíc je třeba se zase věnovat serióznějším činnostem.

Metroplex

Tak tuhle věc jsem měl už nějakou dobu za uzavřenou a osud tomu chtěl, že jsem se k ní musel vrátit. Ale nebylo to tak hrozný. Původně blogovej projekt prošel nějakým čtenářským kolečkem, kde jsem si poslechnul kilometry zpětný vazby. Nějakou jsem si vzal k srdci a s některou jsem si prostě vytřel prdel. Je mi to líto, ale nemůžu se zavděčit všem a ohejbat tím svoje milovaný duchovní dítko. Tímto se omlouvám všem, kterým jsem jejich připomínky nevyslyšel. Není to nic osobního, jenom se mi to nehodilo do konceptu. Vždycky z toho vypadla alespoň úprava v drobných textových nuancích. Tímto bych všem zúčastněným rád poděkoval. Podílíte se na tvorbě Metroplexu a vážím si toho! Máte u mě zašitý svoje výtisky, včetně totálně hustýho trika, kterýho se nemůžu dočkat. Hned jak to všechno budu mít v ruce, čekejte balíček!

Vy ostatní, nezoufejte. Trika budou i pro ostatní a zatím můžete slintat nad inkem obálky.

Metroplex cover

Tahle kniha je za mě v téměř kompletním stavu. Uvidíme jak se bude líbit nakladateli. Jestli se zase vrátí a vyfakujou mě, who the fuck cares. Kniha nakonec vyjde na moje vlastní náklady, s obálkou, kterou mám už v ruce a veškerou potřebnou péčí. V mezičase pracuju na dalším projektu, kterej úzce souvisí s Metroplexem a měl by mu pomoci v úvodní fázi prodeje.

#vydejtemetroplex

Jestli mi chcete vyjádřit podporu, neposílejte mi lováky. Odkaz na ko-fi jsem stejně dal do piči, protože pravděpodobnost, že by mi tam někdo nasypal pár bitcoinů je asi taková, jako kdyby mě zvolili do Evropskýho parlamentu. A tam už stejně sedí jiný čůráci.

Ale nezoufejte! V následujících měsících bude pro Neon Suns a potažmo mě jako jejich autora mega důležitá vaše podpora. Pokud máte možnost a chuť se pochlubit tím, že čtete OG undergroundovou literaturu, nasdílejte příspěvek na sockách s hashtagem #vydejtemetroplex. Neon Suns budou vidět a třeba se nám společně podaří hnout ledy!

Gamebook

Je to můj další dlouholetej sen, kterej si konečně odškrtnu. Pustil jsem se do přípravy gamebooku. Spojil jsem tak dohromady svojí profesi a vášeň - programování a psaní braků.

K příběhu nechci zatím nic moc prozrazovat, mohli byste přijít o příjemný překvapení. Ohledně hratelnosti se můžete těšit na několik hodin brakovýho kyberpunkovýho čtení, karetních soubojů, levelování spojeným se sběrem kartiček a prohloubení pražskýho loru roku 2059. Ostatně je tu pár připravenejch screenshotů a můžete se zatím namlsat tím, co příjde na podzim. Předpokládám, že to bude o dost dřív, než kniha, když jí nebudu vydávat já.

Gamebook - Karetní souboj

Gamebook - Deckbuilder

Gamebook - UI + telefon

Sajuz

Sajuz jsem psal v prvním letošním čtvrtletí a nějakej pomyslnej první draft tam je. Jsou tam pevně daný kapitoly, dějovej oblouk a myslím si, že je i hoden dalších očí k přečtení. Jenom dojíždím na svůj podělanej perfekcionismus a nepřekonatelnou rychlost českejch redakcí. Nechci za žádnou cenu vypouštět Sajuz dřív, než bude venku Metroplex. Momentálně se mi v hlavě melou ještě drobnosti, který by měly ze Sajuzu vykřesat ještě lepší draft, aby si z něj i nejnáročnější čtenáři sedli na prdel. První ohlasy zatím zní, že je to o level vejš, než Metroplex. Teď si říkám, jestli je Metroplex taková sračka, nebo jestli Sajuz bude fakin bangerrr. No uvidíme. Nechme se překvapit. Stejně se ještě do konce roku do Moskvy minimálně jednou vrátím a doladím tam asi tak miliardu věcí.

Každopádně ten text o 350 normostranách už existuje, je zálohovanej v gitu a nikdo (kromě copilotí AI) mi ho už nevezme. Musíme jenom čekat, až příjde jeho čas! A těšte se, je to temnější, drsnější a nechutnější, než jedička. Jak jinak, že jo?

Stejně jako v případě Metroplexu jeho první část vyjde tady. Takže před zakoupením nepřijdete o ukázky textu a nebudete tak kupovat hovna v igeliťáku. Ukázka bude zase sakra velká. Minimálně pět kapitol, což je něco okolo 100 stran! Tentokrát ale budu publikovat až po několika kontrolních čteních, protože už nechci zase třistakrát nahrávat updaty textů.

Neon Suns

Web je aktualizovanej. Sice se blíží konec jeho životnosti, ale ještě to na starým podvozku nějakej ten pátek vydržíme. Překopal jsem SEO a nahrál finální verzi Metroplexu. Takže jestli se těšíte na tištěnou knihu a chcete se vrátit za Jayem a spol, klidně můžete. Ten text je úplně přeleštěnej na verzi 2.0.

Výhledově střádám plány na završení Cesty na východ aka Metroplex trilogie. Je to na dobrý cestě, ale bude to trvat dýl, než práce na Sajuzu, kterej jsem vyprdnul do draftu během necelýho roku. Ono to stejně asi úplně nepospíchá.

Ještě bych rád dal dohromady nějaký trika. Mám pár prototypů, ale jsou tak příšerný, že jsem se je styděl i vyfotit. Potisk se po půl roce rozpadá a trika vypadají jako hadr na podlahu. Pořád hledám lepšího dodavatele (a levnějšího, protože na to, kolik ty trika stály jsou fakt strašný).

Budoucnost není růžová, ale stejně byste jí takovou nechtěli. Stay tuned, broz and sis. Tentokrát se ozvu dřív, než za půl roku. Jsem zase kurva zpátky!

Rudolf fakin Vostrý

Dočetli jste? Pokračujte na dalším článku.

© Neonsuns.cz 2024